Skip to main content

10 goda skäl för bra sex (bäst här och nu)

Mellan jobb, Instagram och skattedeklarationer är det ibland inte så lätt att hitta rätt tid för några lyckliga stunder av intensiv samvaro. Och innan du vet ordet av är det inte längre möjligt att ha ett fulländat sexliv - vilket är fallet för allt fler unga människor i dag. Därför är det hög tid att göra något åt det och få tillbaka de där pirriga stunderna i vardagen. För att motivera dig har vi sammanställt 10 övertygande skäl för dig att njuta av bra sex här och nu. Allt annat är upp till din fantasi ...

1. Det perfekta botemedlet mot vardagsstress

Varför inte bryta den onda cirkeln och göra det tvärtom? Istället för att låta vardagsstressen förstöra ditt sexliv kan du använda bra sex för att lägga vardagsstressen åt sidan för en stund. På så sätt skapar du de bästa förutsättningarna för en fantastisk dag på två sätt. Och efteråt kan du återgå till arbetet med en god känsla av lycka.

2. Sex är hälsosamt - och hur!

Visst är det inte den mest spännande anledningen, men sex är en riktig mirakelkur när det gäller hälsa: det stärker ditt immunförsvar och ökar dina chanser att klara nästa förkylningsvåg utan skador. Sex kan också ha en positiv effekt på blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdomar. För män håller regelbunden utlösning prostatan i gott skick och minskar risken för prostatacancer.

Psyket gynnas också av ett tillfredsställande sexliv. Endorfinerna och "myshormonet" oxytocin som frigörs under sex stärker vårt välbefinnande. På så sätt bildar du en liten skyddsmur mot negativa känslor och depressiva stämningar. 3.

3. Och har också en smärtlindrande effekt.

Du behöver inte alltid tabletter för att lindra smärta. Endorfiner kan nämligen ha en mycket liknande effekt under en orgasm. Förutom distraktionen är din kropp faktiskt mindre känslig för smärta. Och avslappningen av musklerna kan till och med leda till att huvud- och ryggvärk försvinner efteråt.

4. Sex ger din utstrålning det där lilla extra.

Har du någonsin lagt märke till hur du ser ut när du precis har haft sex? Eller har du upplevt det tillsammans med andra? Ditt yttre har plötsligt fått ett visst utseende och det känns också ganska bra på insidan. Så om du vill göra ett gott intryck på nästa fest, bjud dig själv på en runda i sovrummet eller på köksbordet i förväg. Eller till och med en het snabbis före nästa möte? Om det känns rätt, varför inte!

5. Sex är äventyrligt och kreativt

I det extatiska samspelet mellan era kroppar kan ni leva er själva fullt ut och låta er kreativitet få utlopp. Med äventyrliga fantasier, rollspel och vad som helst. Njut av den här lilla ledigheten och visa oss vad du kan! Och om du behöver en liten knuff kan du låta dig inspireras av våra sexfantasier i din egen huvudbio.

6. Frisyren!

Många har försökt, men det är helt omöjligt! För frisyren efter sex kan helt enkelt inte återskapas. Och det ser helt perfekt ut - på det avslappnade, vilda sättet. Därför finns det förmodligen bara en lösning kvar: den beprövade metoden med en intensiv älskogssession.

7. Svåra samtal är vanligtvis mycket mer avslappnade efter sex.

Ni har en lite stressig tid tillsammans och era känslor kokar över? Svårt att tro - men det är just i sådana här stunder som sminksex ibland kan göra underverk. När ni har släppt ut den uppdämda energin på ett sammanflätad sätt och åtminstone har kommit lite närmare varandra fysiskt igen, ser det ofta mycket mer avslappnat ut. Använd de trevliga känslorna för att prata om allting igen i lugn och ro. Du kan också sova på den och njuta av närheten ett tag. Efteråt verkar de flesta problem mycket mindre och ni kan hitta en bra lösning tillsammans.

8. Och det är också lättare att sova.

Du kan inte somna och bara vända dig fram och tillbaka på lakanen medan huvudet inte vill stänga av? Rulla sedan runt i sängen på ett riktigt stormigt sätt - tillsammans i en djup omfamning med din bättre hälft (men förstås bara om hon är vaken och redo för det). Njut av ruset, några ömma kyssar efteråt och du kommer förmodligen snart att falla in i en mjuk sömn. Detta beror förresten också på det tidigare nämnda "kramhormonet" oxytocin.

Och som ett litet tack för att jag hjälper dig att somna, ta med frukost till sängen nästa morgon.

9. Ett litet klimax stärker självförtroendet

Efter sex är inte bara känslan bättre än vanligt - du känner dig också mer självsäker. Så om du behöver en liten uppmuntran eller den rätta stämningen för att äntligen, djärvt och orubbligt kräva den där löneförhöjningen som du borde ha fått för länge sedan: Utnyttja bara den lilla egoboost som en liten älskog ger dig. Och om du känner för det: behåll frisyren! För vi vet att det är helt magiskt!

10. Ärligt: du förtjänar det!

Men vänta lite! Varför ska vi ens fundera på varför vi ska ha sex? Det är trots allt jättefint och ärligt talat: du förtjänar det. Inte bara bra sex, utan helt fantastiskt sex. I alla de varianter som gör dig lycklig. Så låt spjälorna knarra ordentligt, för det är dags för action och goda känslor!

Att njuta av bra sex - oavsett om det finns en bra anledning eller inte.

Oavsett om ni har en bra anledning till det eller om ni bara spontant känner för det: unna er samvaro precis när ni känner för det. Och naturligtvis är något annat mycket viktigare än goda skäl för sex: att du inte låter dig påverkas för mycket av den ständigt närvarande vardagliga stressen, för lite tid och mycket annat. För vi kan alltid hitta skäl att inte ha sex. Men om de verkligen är bra för oss är en helt annan fråga. Det kan du bäst svara på när du har haft bra sex nästa gång...

Mister Size
Fler artiklar

Gör mer av det - med sexfantasier i din egen huvudbiograf.

Läs nu

En som inte är likadan - vad de olika penisformerna handlar om

Läs nu

Har människor mindre sex i dag?

Läs nu