Skip to main content

Vanliga frågor om kondomer och kondomstorlekar

Ofta ställda frågor

Få svar på alla dina frågor om kondomer, din kondomstorlek och MISTER SIZE som lämplig kondom.

Med visionen "Excellence in Condoms" arbetar vårt kreativa team på Vinergy kontinuerligt för att göra kondomer ännu bättre - ännu mer sensuella. Vårt krav: sex med kondom ska vara lika bra som utan kondom! Det är något som vi arbetar för varje dag. Efter nästan 20 års passion och erfarenhet av kondomer i rätt storlek har vi därför lanserat Mister Size. MISTER SIZE är kondomen som ser ut som en kondom, som skyddar som en kondom - men som inte alls känns som en vanlig kondom när den används. Varför? För män och kvinnor känner nästan ingenting alls. Men det är inte bara den obetydliga tjockleken som är en märkbar njutningsförhöjare: MISTER SIZE finns i sju olika storlekar - varje mans bästa bit är trots allt väldigt individuell.

Vill du veta mer om fördelarna med Mister Size? Du hittar allt här

Här kandu enkelt och bekvämt mäta din kondomstorlek med 3 olika metoder.

Säkerheten hos preventivmedel beräknas enligt Pearl-indexet, men inget preventivmedel är 100 procent säkert. Kondomer har ett Pearl-index på 2-12, vilket innebär att av 100 kvinnor som använder kondomer under ett år kommer 2-12 att bli gravida. I de flesta fall beror detta höga antal på tillämpningsfel. Du kan läsa mer om korrekt användning i FAQ 18. När det gäller skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar som hiv, syfilis, gonorré, hepatit B och hepatit C ger kondom dock ett mycket gott skydd.

Kondomer är gummiaktiga, tunna höljen som används vid sex för att skydda mot oönskade graviditeter och könssjukdomar. De måste dras över den erigerade penis före samlag och är ett av de få preventivmedel för män som finns förutom sterilisering.

Kondomer har faktiskt inga biverkningar. Om du har en latexallergi kan de dock utlösa en allergisk reaktion. Omkring 2 % av alla lider av latexallergi och måste därför använda latexfria kondomer.

Andra biverkningar som strypning, glidning och känselbortfall minskar eller undviks helt om du använder en kondom av rätt storlek.

Nästan hälften av alla par (48 %) använder p-piller, den andra hälften (47 %) använder kondom. Alla andra preventivmedel utgör endast en liten del. Naturligtvis använder vissa par flera preventivmedel samtidigt, t.ex. kondom och p-piller.

De flesta män använder kondomer som preventivmedel. För att en kondom verkligen ska skydda dig är det viktigt att du vet hur du använder kondomen på rätt sätt och att du använder rätt storlek på kondomen. Förutom att skydda mot graviditet skyddar kondomer också mot STI jämfört med andra preventivmedel.

Kondomer omfattas av lagen om medicintekniska produkter och måste därför certifieras. Detta kan du känna igen genom CE-märkningen på förpackningen. För att kondomen ska vara riktigt säker ska den passa perfekt. En för liten kondom kan lättare gå sönder och en för stor kondom kan lättare glida av.

Ja, alla män kan använda kondomer. Oavsett penisstorlek och form finns det en lämplig kondom, till exempel Mister Size, i 7 olika storlekar från en nominell bredd på 47 mm till en omkrets på 69 mm. Dessutom är alla kondomer sträckbara. Erektionsproblem beror ofta på att kondomer inte passar. För latexallergiker finns det latexfria kondomer, men tyvärr inte i så många olika storlekar ännu.

Ja, men man måste kunna pumpa in 18 liter luft i kondomer utan att de spricker. Detta anges i den europeiska standarden EN ISO 4074. Det är dock viktigt att du vet hur du sätter på dem och använder dem under samlag.

Ja, för vid oralsex kan sperma komma in i kroppen genom munnen och utlösa en hiv-infektion. Särskilt tunna kondomer, t.ex. Mister Size, lämpar sig också för oralsex.

Om erektionen försvagas när kondomen tas på beror det oftast på att mannen är rädd för att göra något fel när han tar på kondomen eller på att du inte är så säker som du skulle vilja när du öppnar kondomen. Unga, oerfarna män drabbas särskilt hårt av detta. Det är bra att först använda kondomer själv och att öva på att använda dem, även under onani. När du sedan känner till dem kan du använda kondomen själv under samlag eller be din partner sätta på dig den.

Det hände: Kondomen har gått sönder. För att undvika en oönskad graviditet finns det möjlighet att ta "morgonpiller". Morgon-piller tas högst 48-72 timmar efter kondomolyckan. Intaget bör dock alltid diskuteras med en gynekolog eller apotekare, eftersom det är viktigt att vara medicinskt informerad om effektivitet och biverkningar.

Om kondomer alltid har varit för stora för dig kan du prova Mister Size 47 eller 49. Dessa kondomer har en nominell bredd på 47 eller 49 mm och är därför mindre än de 52-54 mm stora kondomer från apoteket.

I princip alla vattenbaserade glidmedel är lämpliga för användning med Mister Size kondomer. Dessutom bör du alltid kontrollera förpackningen för att se om tillverkaren rekommenderar att du använder dem tillsammans med kondomer. Oljebaserade smörjmedel, t.ex. silikonolja, bör inte användas med Mister Size kondomer eftersom de angriper latexen.

Alla kondomer, oavsett om de är tunn- eller tjockväggiga, omfattas av samma europeiska standard EN ISO 4074, där det till exempel står att man måste kunna pumpa in 18 liter luft i en kondom utan att den spricker. Detta innebär att tunna och tjocka kondomer uppfyller samma säkerhetsnormer.

  1. Kondomer ska alltid förvaras på ett svalt och torrt ställe. Direkt exponering för värme gör kondomer spröda. Det är också viktigt att tätningsfilmen är oskadad och att bäst-före-datumet inte överskrids.
  2. När du river upp förslutningsfilmen får du inte använda vassa föremål, t.ex. tänder eller naglar, så att kondomen inte skadas.
  3. Kontrollera i vilken riktning kondomen kan rullas ut. Om den inte rullar ut sig har den placerats på fel sätt på penis. Det kan dock hända att sperma redan har nått kondomen. Vänd därför inte bara på den, utan använd en ny kondom!
  4. Håll behållaren med tummen och pekfingret så att det inte finns någon luftkudde. Dra tillbaka förhuden lite och rulla kondomen helt och hållet över den styva penis från reservoaren.
  5. Och ett litet tips: ha alltid kondomer redo att användas i närheten så att du kan börja direkt utan att behöva leta efter dem :-)

Ja! Mister Size kondomer är veganska. Mister Size kondomer innehåller inga animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, inga animaliska ingredienser eller biprodukter har använts i tillverknings- och produktionsprocessen och de har inte testats på djur.

I regel bör kondomer endast förvaras vid temperaturer upp till 30 °C under en längre tid. Du bör inte heller förvara kondomer permanent i direkt solljus. Kortvarig förvaring i 3-4 dagar i extrem värme på upp till 40 °C, t.ex. under transport med post, i bilen eller på en packstation, är dock möjlig utan problem. Så även på sommaren kan du beställa kondomer online eller ta med dig dem på resan utan bekymmer.

Lär dig mer om kondomer

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sexkunskap om kondomer

Bestäm rätt kondomstorlek i 4 enkla steg

Det är viktigt att använda rätt kondomstorlek för att få ett bra skydd. Här kan du läsa om hur du bestämmer rätt storlek i fyra enkla steg.

Kondom Anwendung
Våra tips om kondomer

Användning av kondomer

Vad ska jag tänka på när jag använder kondomer? Här är de viktigaste tipsen innan du använder kondomer.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sexkunskap om kondomer

Kondomer och kondomstorlekar: Alla dina frågor besvaras

Allt du kan fråga dig om kondomer och kondomstorlekar besvaras i det här inlägget. Klicka nu för att läsa mer.