Skip to main content

Användning av kondomer - den officiella guiden för Mister Size

Vad ska jag tänka på när jag använder kondomer? Hur använder jag en kondom på rätt sätt? Läs mer om kondomer här.

Innan du börjar

Kondomer från Mister Size är i princip enkla att använda och roliga att använda. När de används på rätt sätt hjälper de till att förhindra graviditet och överföring av sexuellt överförbara sjukdomar. För att få ett optimalt skydd bör du veta eller ta reda på vilken kondomstorlek som passar dig. Du hittar alla instruktioner för kondomanvändning i slutet av den här artikeln och naturligtvis officiellt i varje kondompaket.

När du har hittat rätt kondom ska du titta noga på den enskilda kondomförpackningen och kontrollera om den är skadad. Om omslaget är uppenbart skadat ska du kasta kondomen. Använd endast oskadade kondomer för din egen och din partners säkerhet.

Innan du sätter på kondomen ska du ha full erektion. Försök inte sätta kondomen på din penis förrän den är hård. Om din penis är hård kan du sätta på kondomen, men det ska alltid göras före den första kontakten med din partner, eftersom det ibland kan komma ut en liten mängd sperma före orgasmen.

Steg-för-steg-instruktioner för kondomanvändning

Det är mycket enkelt att sätta på en kondom. Vi har redan beskrivit i detalj hur du tar på dig en kondom på rätt sätt i en separat bloggartikel.

Direkt till instruktionerna

Efter användning

Så snart som möjligt efter orgasmen, men i alla fall innan du blir slapp, ska du dra ut penis med kondom helt ur din partner. För att vara på den säkra sidan är det bäst att hålla i kondomen när du drar ut den för att förhindra att kondomen glider av och eventuellt läcker sperma.

Efter användning får du inte kasta den använda kondomen eller något annat föremål som inte är en toalettpir i toaletten. Annars kan det hända att avloppet blockeras någon gång, och ingen vill ha den typen av problem efter världens bästa sak. Kondomer ska alltid slängas i det vanliga hushållsavfallet.

De viktigaste tipsen innan du använder Mister Size kondomer

 1. Om ytterligare smörjmedel behövs, använd vattenbaserat smörjmedel.
 2. Använd inte oljebaserade smörjmedel som vaselin, mineralolja och kroppskräm, eftersom dessa kan försvaga kondomen och orsaka att produkten inte fungerar senare. Detta gäller även vissa topiska läkemedel (lokalt applicerade läkemedel som salvor eller krämer) som appliceras på penis eller vagina. Om du är osäker på effekterna av de läkemedel du använder i kombination med kondomer, fråga din läkare eller apotekare.
 3. Använd inte kondomen om gummimaterialet är klibbigt eller skört eller om det enskilda omslaget är uppenbart skadat.
 4. Sök läkare så snart som möjligt eller åtminstone inom 72 timmar om en kondom läcker eller spricker under användning.
 5. Kondomer är endast avsedda för engångsbruk. Återanvända kondomer kan öka risken för skador och infektioner.
 6. När latexkondomer används på rätt sätt varje gång du har sex hjälper de till att förhindra graviditet och minska risken för överföring av hiv/aids och andra sexuellt överförbara smittsamma sjukdomar.
 7. Ingen preventivmetod kan ge ett hundraprocentigt skydd mot graviditet eller överföring av hiv och sexuellt överförbara sjukdomar. Om du misstänker att du eller din partner är gravid eller har blivit smittad, kontakta din läkare omedelbart.
 8. Den här produkten innehåller naturlatex som kan orsaka allergiska reaktioner, inklusive anafylaktisk chock. Om du är allergisk mot naturlatexprodukter bör du rådgöra med din läkare innan du använder produkten.
 9. Förvaras på en sval, torr plats utan direkt solljus.
 10. Förvara den borta från barn. Risk för kvävning från uppblåsta eller trasiga kondomer.
 11. Användning av kondom vid oralsex ökar risken för kvävning.
 12. Om du använder extra smörjmedel vid analsex kan du minska risken för skador.
 13. En kondom är ett medicinskt hjälpmedel för lekmän - vuxna män eller kvinnor.
 14. Alla allvarliga incidenter med produkten ska rapporteras till tillverkaren och den behöriga myndigheten i den medlemsstat där användaren och/eller patienten är bosatt.
 15. Dessa kondomer uppfyller de internationella standarderna ISO 4074 / EN ISO 4074.

Är det något som fortfarande är oklart?

Har du några frågor om användningen av Mister Size kondomer? Du kan gärna kontakta oss via vårt kontaktformulär. Du kan också hitta svar på många frågor i våra vanliga frågor och svar.

Mister Size
Fler artiklar

Att sätta på kondom på rätt sätt - hur du gör det utan att det blir irriterande

Läs nu

Vänskap+, mingel, öppna förhållanden och polygami - vad är det med moderna relationsmodeller?

Läs nu

Oavsett hur stor eller liten - jag älskar min penis

Läs nu