Skip to main content

Bra sex behöver inte vara perfekt

fem idéer för ett fulländat kärleksliv

Sex är en underbar sak - om inte den vackraste saken i världen. Det ger oss en liten paus från vardagen och vi kan fördjupa oss i behagliga känslor för en stund. Bra sex för oss lite närmare den person som vi tillbringar dessa stunder tillsammans med. Och det ger oss små rysningar av lycka som ibland håller i sig ett bra tag och ger oss ny kraft för de uppgifter som väntar oss. Men vad är egentligen bra sex? Vad kan vi göra för att det verkligen ska bli så underbart som i vår fantasi och i alla de romantiska filmerna? För ibland fungerar det inte riktigt som vi vill. Och ett otillfredsställande sexliv kan snabbt bli en utmaning för ett förhållande. Hur kan detta undvikas? Vi önskar dig sensuella stunder som får dig att dansa inombords. Därför har vi fem steg som gör det möjligt för dig:

Steg 1

Befria dig från prestationstryck och perfektionism! Bra sex kan helt enkelt vara ...

Du har förmodligen upplevt det förut och kanske till och med sett det i "How I Met Your Mother": Du planerar den perfekta nyårsafton i veckor och i minutiösa detaljer - och sedan går allting fel igen och kvällen går från att vara så pass bra till att bli en total katastrof. Orsaken till detta är relativt enkel: din egen perfektion står i vägen. Ju mer detaljerad du planerar något och ju högre dina förväntningar är, desto större är risken att något inte går rätt till och du kommer att må dåligt över det. Du är också spänd. Och när du är spänd är det mycket lättare att göra misstag. Befria dig från dessa saker och ta det lugnt - särskilt när det gäller sex. Ditt kärleksliv är ingen tävling, du behöver inte bevisa något för någon. Detta gäller både varandra och er som par gentemot andra. Det finns inga regler för hur bra sex ska vara. Det finns inte heller någon regel för hur ofta man ska ha sex som lyckligt par. Jämför er inte med andra, utan fokusera på er själva. Du får alltid göra det som får dig att må bra. Utan förväntningar blir det oftast mycket bättre än vad du hade kunnat föreställa dig.

Steg 2

Engagera dig i situationen - och förbli spontan.

Det första steget går hand i hand med viljan att först sätta sig in i situationen på ett helt opartiskt sätt. Kanske hade du ursprungligen tänkt dig något helt annat eller så händer det plötsligt något som du inte hade förväntat dig. Är det en dålig sak? Tvärtom: oförutsedda ögonblick ger oss möjlighet till nya och ofta mycket spännande upplevelser - om vi inte står i vägen för dem. Till exempel kan en välmenande massage plötsligt förvandlas till ett hett kärleksäventyr. Eller så kan det planerade veckosexet förvandlas till en mysig kväll med kramande, vilket är minst lika trevligt på sitt sätt. Kanske är ni plötsligt trötta och i stället för det hoppfulla klimaxet somnar ni intimt sammanflätade med varandra. Vill du verkligen vara arg över det? Eller vill ni hellre njuta av att dela dessa speciella stunder med varandra? Kanske överraskar din älskling dig med något nytt - och du får oväntat det bästa sexet i ditt liv. Ge alltid händelserna en chans, engagera dig i situationen och förbli spontan. Så länge du inte bryter mot dina principer eller skadar andra i processen är detta den bästa förutsättningen för bra sex.

Steg 3

Var öppen och ha mod att experimentera.

Människor är vanemänniskor. Vi tenderar att göra saker på samma sätt om och om igen och ändrar inte mycket så länge det fungerar. Men detta leder ofta till att saker och ting förlorar sin attraktionskraft med tiden. När det gäller sex är denna typ av vana snabbt en glädjedödare. Därför är det bra att vara lite mer öppen och prova något nytt. Det betyder naturligtvis inte att du måste prova en ny position varje dag. Det räcker med att närma sig stunderna av samvaro med ett nytt perspektiv: i stället för den välbekanta rutinen, utforska den andra kroppen på ett nytt sätt, variera sättet att röra vid varandra, kanske till och med använda köksbordet i stället för sängen eller soffan. Om ni upptäcker att ni båda blir lite mer experimentella kan sexleksaker också vara ett bra komplement. Det finns så många möjligheter - och små äventyr tillsammans stärker banden. Detta gäller förresten inte bara för sex, utan även för många andra områden i livet.

Steg 4

Bra sex innebär också att man pratar - så prata om dina tankar, erfarenheter och önskemål.

För många människor är sex tyvärr fortfarande ett tabubelagt ämne som man knappt pratar om. Men hur kan du veta vad din partner gillar om ni inte pratar om det? Öppenhet kan vara otroligt lockande här. För bra sex är framför allt möjligt när du vet vad du vill ha och vad som verkligen får den andra personen att vilja ha sex. I kombination med öppenhet och lite experimenterande öppnar sig erfarenheter som du tidigare bara kunnat drömma om. Ibland är det bara små saker som gör stor skillnad. Så prata med varandra - det är värt det! Detta gäller förresten även för stunderna i mitten: ge varandra tips och visa varandra när något är särskilt spännande. Du kan göra detta med ord, men också med gester, uttrycksfull andning eller stönande. Särskilt män tycker att det är svårt till en början - men effekten är desto mer anmärkningsvärd för det.

Steg 5

Skapa de bästa förutsättningarna för att stänga av tillsammans.

Föreställ dig att du är på en hög av känslor och plötsligt ringer telefonen. Eller så byter du plats och plötsligt bländas du av taklampan på ett extremt irriterande sätt eller så stirrar den överfulla soptunnan på dig med tråkiga ögon. För att du inte ska förlora lusten på grund av sådana störande faktorer bör du skapa en bra atmosfär i förväg: med behaglig belysning (t.ex. ljus), stämningsfull musik och så lite utrymme som möjligt för störningar av alla slag. Du vet bäst vad som är bra för dig - så skapa en situation som du vill ha den. Utan den tidigare nämnda perfektionismen, förstås. Och för en snabbis kan det också gå annorlunda. Bara på ett sådant sätt att ni kan engagera er i varandra och njuta av det. Samma sak gäller för ditt sinne: hur kan du ha bra sex om du fortfarande tänker på att göra-listor eller det kommande provet? Ta utrymme för varandra och håll era tankar så fria som möjligt från annat. Du kan ju ta hand om det senare. Eller så kan ni vänta med att älska tills dessa uppgifter är gjorda. Det är bäst att i förväg klargöra vad som är viktigt för själva sexet. För om ni måste diskutera preventivmedel mitt i älskogsmötet eller spendera minuter med att leta efter kondomer, kommer frågan förmodligen att lösas omedelbart eller så kommer det efterföljande sexet i bästa fall att vara okej. Om du istället tar på dig rätt kondom kan du smidigt övergå från förspel till den heta fasen och släppa loss dig helt och hållet. Ni kan förresten också ta på er kondomen på ett lekfullt sätt och göra en ritual av det tillsammans. Istället för ett irriterande avbrott kommer du att hetta upp din önskan ännu mer. Försök bara.

Och nu? - Njut av ögonblicket med bra sex.

Med våra fem steg kan du skapa de bästa förutsättningarna för bra sex - så börja genast och njut av tiden tillsammans. När det gäller preventivmedel kan du naturligtvis räkna med MISTER SIZE. Du kan läsa om varför här:

Och om du har andra bra idéer, dela gärna med dig av dem till oss. Det är bara att skriva en kommentar eller ett meddelande till oss. Vi ser fram emot det.

Mister Size
Fler artiklar

Att sätta på kondom på rätt sätt - hur du gör det utan att det blir irriterande

Läs nu

Vänskap+, mingel, öppna förhållanden och polygami - vad är det med moderna relationsmodeller?

Läs nu

Oavsett hur stor eller liten - jag älskar min penis

Läs nu