Skip to main content

Intimpiercing och säkert sex med kondom - är det möjligt?

Ta reda på vad du behöver veta för att kunna använda preventivmedel på ett säkert sätt och alltid ha bästa möjliga skydd.

Överväg noga beslutet om en piercing

Som alltid gäller det att tänka innan man agerar - i det här fallet, skaffa en piercing. Enligt undersökningar ökar en intim piercing självkänslan och sägs förbättra sexlivet, och intima smycken är ett verkligt blickfång för många människor. Detta är en av anledningarna till att många människor tycker att intimsmycken är så attraktiva och låter försköna sina bröstvårtor, klitoris, blygdläppar, penis eller pung. En mängd olika material används, men oftast metallpluggar, ringar eller stänger. Om du har mer oralsex bör du också vara medveten om att en piercing i tungan eller läppen också kan ha en effekt.

Om du vill låta försköna en av dessa intima kroppsdelar bör du inte bara ta reda på i förväg vilka piercingmetoder eller varianter som finns tillgängliga, utan också vilka konsekvenser och risker det innebär för dig personligen och för din säkra sexualitet.

Ökad risk för infektion

Vissa piercingar, t.ex. en pungpiercing (hafada), ökar risken för sexuellt överförbara sjukdomar. Denna typ av piercing skapar ett nytt hål i det intima området som inte kan skyddas med kondom. Därför rekommenderas försiktighet och piercingen kan behöva täckas med ett speciellt plåster före samlag.

Rätt val av intima smycken

Det bör stå klart att kondomer är känsliga för metall eller vassa föremål. Du bör därför vara mycket försiktig med intima piercingar; ingen kondom kan garantera skydd. Det är bäst att ta av smycket före samlag, särskilt om din piercing har följande egenskaper:

  • vinkelformad
  • pekade
  • skarp
  • grov

Om piercingen är slät och rund kan den fortfarande fungera bra, men risken för att kondomen slits sönder är större. Du måste alltså själv väga riskerna mot varandra.

I princip gäller följande: Valet av dina intima smycken och din personliga riskvilja är avgörande. Ja, sex med intim piercing och kondomer är möjligt, men det finns ingen garanti för fullständig säkerhet.

Mister Size
Fler artiklar

Bra sex behöver inte vara perfekt

Läs nu

Pillret - verkligen lika rättigheter under sex?

Läs nu

Kondomer och glidmedel: så här går sex som ett urverk

Läs nu