Skip to main content

En som inte är likadan - vad de olika penisformerna handlar om

Alla människor är olika. Det märks inte bara på gatan, utan också i sängen. Nämligen när kläderna tas av och mannen avslöjar hur hans bästa pjäs är byggd. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt: vilken form på penis han har. Vissa tror nämligen att man inte bara kan läsa av beteendet under sex utan också dra slutsatser om karaktären. Så låt oss gå rakt på sak: Är det verkligen sant? Och vilka penisformer finns det egentligen?

Vilka former av penis finns det? Och vad betyder de?

Exakt vad de olika penisformerna kallas beror alltid lite på vem du frågar. I sin "Penisbok" skiljer den belgiska psykologen och sexforskaren Goedele Liekens mellan fyra former - och har en konkret uppfattning om vilken typ av man som ligger bakom dem:

Liten men smart: "arrow" - även kallad "Dietrich".

Liekens kallar "pilen" för en penis som är ganska liten och tunn och som har fasta, släta testiklar. Andra kallar också denna form för "Dietrich", vilket faktiskt passar mycket bättre. Eftersom den mindre storleken kanske inte har samma effekt som en stor penis, men den erbjuder en del fina möjligheter under sex.

Mannen bakom den här penisformen sägs vara en bra älskare - bland annat för att du med en mindre penis förmodligen anstränger dig mer och är mer villig att experimentera för att göra din partner riktigt lycklig. Dessutom sägs män med en "pil" vara känsliga och goda lyssnare.

Perfekt för sängen: "Spjutet" eller "borren".

Män beväpnade med ett spjut, med en lång, välproportionerlig penis och täta testiklar gör ett bra intryck enbart visuellt och väcker sällan känslan: "Men han kunde vara längre ...". Ofta har spjutet en krökning till vänster eller höger - men det vet hur man använder detta på ett smart sätt.

Den är alltså idealisk för sängen, men för ett långvarigt förhållande anses "spjutet" eller "borren" vara olämpligt. På grund av sin utrustning har han ett lätt spel - och därför är det ganska svårt för honom att engagera sig och sedan också vara trogen. Det är synd, för annars är det den perfekta följeslagaren för allt som är roligt.

Stor och ihärdig: truncheon

Klubban är den penisform som har den största effekten eftersom den är mycket längre och tjockare än alla andra. Dess bärare anses vara extremt ihärdig och gillar att ha övertaget - både i sängen och i förhållandet i allmänhet. I gengäld är han en trogen följeslagare, kan ta väl hand om huset och sägs till och med vara en bra dansare. Men storleken på könsorganen har en nackdel: mannen måste vara mycket försiktigare med dem så att nöjet inte blir till smärta. Detta gäller särskilt för analsex.

Lyckosamt grepp om något fast: Kvarnstenen

Kvarnstenen eller städet är lite tjockare än klubban, men mycket kortare och stöds av ganska stora testiklar. Mannen bakom den är tänkt att vara en absolut gudagåva för långvariga förhållanden och äktenskap - eftersom han sätter familjen först och tar hand om de människor som står honom nära hjärtat. Detta gäller även i sängen, där han sägs vara en mycket uppmärksam och kreativ älskare. Ett perfekt val för ett jordnära liv.

Vad händer om en penis ser annorlunda ut?

Naturligtvis är dessa fyra penisformer bara ett sätt att beskriva den bästa delen i alla dess variationer. Och de räcker inte heller för att beskriva variationen bortom midjan. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt: man kan inte bara sätta en penis i ett fack (för det skulle göra ont). Men det finns fortfarande två grundläggande egenskaper som männen själva tänker på oftare:

Vilket är bäst - rakt eller böjt?

För vissa är den bästa delen av penis rak som en tärning mot partnern, för andra kan den böja sig åt vänster eller höger. Om din penis böjer sig, tänk inte på det metaforiskt och oroa dig inte - ungefär hälften av alla män har en penis som böjer sig åt ena sidan. Det är alltså helt normalt och kan till och med vara ganska praktiskt: Med rätt position är kurvan perfekt för att nå G-punkten. Så prova bara lite och njut av den goda känslan!

Det finns förresten en mycket enkel anledning till krökningen: det finns tre stora erektilvävnader i penis som pumpas fulla med blod när du får stånd. Ofta är de helt enkelt inte lika långa, vilket gör att penis dras tillbaka på den kortaste sidan och därför böjer sig åt ett håll.

Omskuren eller oomskuren?

Om någon är omskuren eller oomskuren bestäms vanligtvis av föräldrarna - till exempel av religiösa skäl. Du själv har vanligtvis inget inflytande över det. Omskärelse är naturligtvis fortfarande möjlig i vuxen ålder, men det sägs vara ganska obekvämt och helt enkelt inte nödvändigt. (Alla som har sett "Shameless" kommer förmodligen ihåg vad Carl fick gå igenom ...)

Många kvinnor bryr sig inte om att penis är omskuren - så länge kroppshygienen är bra och mannen också tvättar sig under förhuden. Annars anses den omskurna penisen vara mindre känslig - även om det också finns motsatta erfarenheter. När det gäller oomskuren penis bör du dra tillbaka förhuden innan du tar på dig en kondom. Annars är det bara så som det är. Du behöver inte oroa dig för det.

Och nu ska vi gå till botten med frågan: gör penisens form verkligen så stor skillnad?

Det är klart att det spelar roll hur en penis är formad - men form och storlek avgör inte hur bra eller dåligt vårt sex är. Penisens form säger knappast heller något om karaktären - såvida inte mannen är starkt styrd av självtvivel eller kaxighet, vilket skulle vara synd. Så låt dig inte påverkas för mycket av det. Så länge ni kommer bra överens och gör varandra lyckliga under sex är alla penisformer perfekta.

Som man ska du bara vara den kille du vill vara - och få ut det bästa av din penisform med lite kreativitet. Om du tvivlar, kom ihåg att vi inte kan välja våra kroppar - och att klaga eller tvivla hjälper inte alls, det gör bara att våra styrkor hamnar i skymundan. Det är därför som vi hellre bör uppskatta det vi har fått och sedan göra det bästa av det. Det är helt okej och viktigt att kunna säga: Jag älskar min penis! För med rätt inställning kan du vara en bra älskare i alla former och storlekar.

Därför har jag ett tips till partner: Lägg inte alltför stor vikt vid storlek och form och njut av din penis, oavsett hur den ser ut. Om du vill ha något annat finns det ett stort urval av lämpliga lekkamrater i silikon. Så var kreativ, oavsett om det är med en man eller en leksak - det är värt det!

Mister Size
Fler artiklar

Bra sex behöver inte vara perfekt

Läs nu

Pillret - verkligen lika rättigheter under sex?

Läs nu

Kondomer och glidmedel: så här går sex som ett urverk

Läs nu