Skip to main content

Sommarsextips: 7 sätt att ha sensationellt sex i sommar

Sommaren är äntligen här och med den kommer solsken, sommarvärme och hett sommarsex. Forskning visar att vår sexlust ökar under sommarmånaderna och att vi vanligtvis har mer sex. Forskare hävdar att solsken ökar våra välbefinnande hormoner dopamin och serotonin samt testosteronnivåerna - det gör oss gladare och kåtare.

Om du redan känner dig varm och svettig kanske du inte tänker på sex, men det ska inte hindra dig från att ha sensationellt sex. Det är inte bara vädret som får temperaturen att stiga, men här är 7 sommarsextips som hjälper dig att njuta av sensationellt sex i sommar.

Sommarsextips 1: Prova duschsex.

Sex i duschen är det perfekta sättet att svalka sig (eller värma upp) när det är varmt. Det är inte konstigt att duschsex är en av våra absoluta favoriter, eftersom det finns så många olika känslor som du kan lägga till din sexuella upplevelse. Oavsett om ni föredrar att låta vattnet rinna nerför ryggen, öka de sensuella beröringarna när ni tvålar in er, använda duschhuvudet för att stimulera varandra eller börja förspelet i duschen innan ni avslutar det senare i sovrummet, är duschsex högst upp på vår lista över alternativ för sensationellt sommarsex.

Sommarsextips 2: svalka dig med isbitar

Om du inte har använt isbitar under oralsex har du missat ett mycket speciellt trick. Isbitar smälter långsamt i munnen och hjälper dig att svalna, men den svala känslan av isbiten i kombination med värmen i munnen och på läpparna ökar njutningen av din partners könsorgan. Du kan också ta en isbit och gnugga den på erogena zoner, till exempel på insidan av låren eller på halsen, för att få det ultimata förspelet. Om du vill gå ett steg längre kan du också använda en ögonbindel för att öka iskubernas upphetsning. Så nästa gång du känner att temperaturen stiger, ta några isbitar och ge din partner gåshud.

Sommarsextips 3: kyl ner dina sexleksaker

Ett annat av våra favoritsätt att svalka sig under en värmebölja är att fylla en behållare med iskallt vatten (du kan också lägga till några iskuber) och låta din sexleksak i glas eller metall svalna en stund. Du kan också lägga den i kylskåpet i cirka 10 minuter för att kyla ner den innan du använder den. Sexleksakens kyla när den tränger in i din partner (eller dig själv) ger spännande känslor och en pirrande orgasm.

Sommarsextips 4: Använd sval mat.

Ta din favoritglass eller kylda vispgrädde och bred den på din partners kropp. När den svala känslan når din kropp kan du ge din partner en tillfredsställande känsla, du kan låta honom känna värmen från din andedräkt medan du kysser och slickar honom. För kvinnor gäller det att vara försiktig med att lägga glass eller vispad grädde nära slidan, eftersom sockret kan orsaka jästinfektioner och det är inte roligt för någon.

Sommarsextips 5: Var kreativ

Missionärsställningen kan kännas lite för "varm och svettig" en varm sommardag - att ha två kroppar ovanpå varandra genererar bara mer kroppsvärme. Så det kanske är dags att prova några nya positioner som innebär mindre kroppskontakt. Omvänd cowgirl (där kvinnan ligger ovanpå men står med ansiktet mot partnerns fötter) och doggy style (där den ena partnern böjer sig framåt och den andra tar honom bakifrån) kan vara två alternativa ställningar som du borde prova i sommar.

Sommarsextips 6: Känn den svala brisen

Det kanske låter enkelt, men det finns något tillfredsställande med att känna en sval bris på huden när du är upphetsad. Vad kan vara bättre än att svalka sig under sex i den heta hettan? Oavsett om du har en stor trädgård eller om du kan unna dig en avskild plats utomhus kommer du att upptäcka att den svala luften förbättrar den sexuella upplevelsen. Om du inte kan ha sex utomhus kan du öppna ett fönster i stället och få in den friska luften.

Sommarsextips 7: Använd kondomer

Om du planerar en sommarromans kan det vara frestande att slänga kondomerna och gå på en dejt utan kondom, men att hantera en sexuellt överförbar infektion eller graviditetsrisk är definitivt inte det sätt du vill att sommaren ska sluta på. Med våra ultratunna kondomer och vår perfekta storlek har du fördelen att det känns som om du nästan inte har någon kondom alls, men med den extra bonusen att du slipper obehagliga överraskningar.

Köp kondomer nu

Mister Size
Fler artiklar

Bra sex behöver inte vara perfekt

Läs nu

Pillret - verkligen lika rättigheter under sex?

Läs nu

Kondomer och glidmedel: så här går sex som ett urverk

Läs nu