Skip to main content

Vårväckning: 5 tips för oförglömliga orgasmer

Vem gillar inte att få intensiva orgasmer? Ibland kan vårt sexliv hamna i en tröghet där den sexuella njutningen sjunker - här är fem tips för att få bättre orgasmer i vår.

Onanera mer

Ja, du hörde rätt - mer onani leder till mer intensiva orgasmer. Att utforska din intima zon gör dig inte bara mer medveten om din kropp, utan du kan också upptäcka nya och olika lustfyllda förnimmelser och känslor som ökar den sexuella njutningen och utrustar dig med insiderkunskaper som du kan dela med din partner nästa gång. Om du lider av för tidig utlösning eller orgasmer som kommer för snabbt kan du träna din kropp att vänta lite längre genom onani. Det fungerar till exempel genom att pausa i 30 sekunder när du känner att du är på väg mot klimax. Ju längre du pausar och lär dig att ta god tid på dig, desto längre kan du hålla ut tills du når toppen av njutning som leder dig till din slutliga orgasm.

Ta god tid på dig med förspelet

Vi vet att det kan vara frestande att hoppa över förspelet och gå direkt till samlag, särskilt om du inte har mycket tid eller energi. Men om du hoppar över förspelet går du miste om en hel rad sexuella njutningar innan du når orgasm. Under förspelet frisätter kroppen flera välbefinnande hormoner som bidrar till att öka njutningen under klimax. Dopamin, en neurotransmittor som ansvarar för strävan efter njutning och belöning, frisätts under förspelet och leder till ökade känslor av njutning och förväntan, medan oxytocin, "kramhormonet", bidrar till att stärka bandet och intimiteten mellan dig och din partner. Dessutom hjälper förspelet till att förbereda kroppen för samlag genom att stimulera de erogena zonerna, öka blodflödet till könsorganen, göra dig "våt" och spänna musklerna för en mer intensiv orgasm. Så om du har hoppat över förspelet på sistone är det dags att ta in det i ditt sexliv igen - du kommer att undra hur du någonsin kunnat leva utan det!

Piffa upp ditt sexliv med nya ställningar

Låt oss erkänna att det är lätt att hamna i en sexuell rutin, särskilt om du har varit tillsammans med din partner under en lång tid. Vi kanske bestämmer oss för våra favoritställningar varje gång vi har sex, troligtvis är det antingen missionär, cowgirl eller doggy style. Men med över 64 positioner i Kama Sutra finns det ett stort antal positioner och tekniker som du kanske inte har hört talas om och som kan öka chansen till mer intensiva och lustfyllda orgasmer. Att hitta en ny favoritställning kan dessutom vara ett utmärkt sätt att bygga upp ett närmare band med din partner och ha roligt samtidigt som du minimerar sexuell tristess. Om du till exempel aldrig har upplevt en vaginal orgasm, kan ett byte av position för att stimulera G-punkten leda till att du upplever mer sexuell njutning och en mer intensiv orgasm.

Lär dig rätt andningsteknik

Tantrisk andning är en teknik som kan öka den sexuella njutningen och leda till intensivare orgasmer genom att öka känsligheten, medvetenheten och den sexuella energin i våra kroppar. Detta görs genom att fokusera på långsam, djup andning samtidigt som man föreställer sig flödet av sexuell energi som passerar genom kroppen under samlag. Denna teknik tros öka blodflödet och känsligheten i genitalområdet, vilket leder till mer upphetsning och sexuell njutning. Så om du vill uppleva mer intensiva orgasmer kan du prova den här tekniken.

  • Andas in långsamt och djupt genom näsan i cirka 5 sekunder.
  • När du andas in bör du känna hur din mage höjs - detta kallas för diafragmatisk andning och kan hjälpa till att öka och kontrollera sexuell upphetsning.
  • Håll andan i 1-2 sekunder.
  • Andas långsamt ut genom näsan i cirka 5 sekunder.

Ju mer du övar den här tekniken, desto lättare blir det att få längre och intensivare orgasmer.

Se till att du använder rätt kondomstorlek

En av de största myterna är att kondomer inte är bekväma - och denna missuppfattning kunde inte vara längre från sanningen. Anledningen till att vissa människor inte gillar kondomer är att de använder fel storlek, vilket försämrar den sexuella njutningen samtidigt som det är skadligt för säkerheten. En för stor kondom kan glida under samlag och minska stimulering och friktion om den inte sitter tätt på penis, medan en för tight kondom kan klämma i skaftet och orsaka obehag eller minskad blodcirkulation. Om du är mer bekymrad över själva kondomen när du bär kondom, eller om den känns obekväm, kan du ha sämre förmåga att koncentrera dig på den sexuella upplevelsen och njuta mindre av samlaget. För att öka dina chanser att få en mer intensiv orgasm bör du se till att du använder kondom i rätt storlek. Ta chansen nu och bestäm din lämpliga kondomstorlek snabbt och enkelt.

Bestäm kondomstorlek nu

Mister Size
Fler artiklar

Bra sex behöver inte vara perfekt

Läs nu

Pillret - verkligen lika rättigheter under sex?

Läs nu

Kondomer och glidmedel: så här går sex som ett urverk

Läs nu