Skip to main content

Vad som händer när du har fel storlek: 12 roliga historier från jultomten

Vad händer när du har fel storlek? Ta reda på varför fel storlek kan leda till kaos och obehag med 12 roliga historier från jultomten, och varför en Mister Size-kondom verkligen är den bästa presenten du kan få i jul.

Första julberättelsen

Låt mig berätta en historia: för några århundraden sedan hade en av mina älvor, som hette Mary, brutit sönder sina skor med vridna tår och glömt att skaffa ett par nya. Eftersom hon inte hade tid att reparera dem fick hon bära ett gammalt stort par som hon hade hittat i verkstaden. Hon satte sina små fötter i stora gröna tofflor och gick runt hela dagen med obekväma skor och snubblade för varje steg. Trots sina ansträngningar var stackars Mary inte nöjd med något av de sysslor hon ville göra den dagen. Sedan den dagen ser Mary alltid till att hon har rätt storlek på skorna och har ett par extra skor med sig.... om de skulle gå sönder.

Andra julberättelsen

En gång kom jag till denna pittoreska lilla stuga med halmtak i en liten by i södra England. När jag kom fram till foten av den snötäckta skorstenen såg jag två barnstrumpor som hängde över eldstaden. Ett av barnen hade hängt upp en alldeles för stor röd strumpa som hängde lågt ner i skorstenen - i hopp om fler presenter, tänkte jag för mig själv. Men när jag skulle ta ut en present ur min röda julsäck, vände jag mig om och såg att den långa röda strumpan hade fattat eld! Jag lyckades släcka elden, men vem vet vad som kunde ha hänt om jag inte hade varit där? Från och med den dagen försöker jag påminna folk om att hänga upp strumpor i rätt storlek för att undvika obehagliga överraskningar som kan uppstå när en strumpa är alldeles för lång.

Tredje julberättelsen

Förra julen hade alverna gjort så många presenter att jag var tvungen att fundera på hur jag skulle kunna leverera dem alla. För att spara tid tänkte jag att jag kunde stoppa alla presenter i min medelstora gula säck som redan låg redo. Det var ett hårt arbete och jag stönade och kämpade för att stoppa ner fler och fler presenter i min säck. Jag trodde att jag hade klarat det och var ganska nöjd med mig själv tills jag började leverera mina presenter och säcken slet sig.... och presenterna låg utspridda överallt. I dag ser jag alltid till att alverna gav mig rätt storlek på säcken.

Fjärde julberättelsen

En gång i tiden var jag på väg att lämna min verkstad på julafton. Julklapparna låg på släden, renarna hade ätit och blivit beströdda med magiskt älvstoft och jag hade tagit på mig min stora röda kostym. Jag satt på min plats, hade tyglarna i handen och skulle precis gå när jag hörde en hög smäll bakom mig. Jag vände mig om och märkte att det fanns ett stort hål i min släde. I en handvändning kom alverna och hämtade en ny släde - presenterna lastades om, renarna spändes på den nya släden - men vi märkte ett stort problem. Släden var för liten för den stora mängden presenter och säcken gled hela tiden av släden. Det var då jag insåg hur viktigt det är med en kälke i perfekt storlek och jag kan aldrig tänka mig att använda en kälke i fel storlek igen.

Femte julberättelsen

När jag var på väg att landa på taket till ett gammalt viktorianskt hus tittade jag ner och såg en man som satt ensam vid sitt matbord med kniv och gaffel i handen - redo att äta sin julmiddag. När jag tittade närmare såg jag att den julmössa som han nyligen hade fått och som han nu hade satt på huvudet var för stor och hade glidit över ögonen, vilket hindrade honom från att äta sin mat. Åh, vad jag hade roligt! Han försökte äta sin julmiddag med förbundna ögon. Ho Ho Ho Ho!

Sjätte julberättelsen

Har du hört hur jag en gång fastnade i en skorsten? Jag hade ätit för mycket godis och min stora runda mage var för stor för att passa genom skorstenen - det kändes som om jag skulle brista. Skägget var svart, jag hade sot överallt och det pirrade i näsan. Sedan dess har jag alltid kommit ihåg att det är fruktansvärt obehagligt att gå upp genom en skorsten med fel storlek - inte mycket annorlunda än att använda en kondom i fel storlek.

Sjunde julberättelsen

Har jag någonsin berättat om när jag var i ett varuhus? Min medhjälpare hade sjukanmält sig och jag ombads att hoppa in i hennes ställe. Butiken var vackert upplyst med blinkande juleljus och alla var mycket glada och glada, medan barnen satt i mitt knä och berättade vad de ville ha i julklapp. När en pappa satte sitt barn i mitt knä tittade jag upp och märkte att hans gröna jultröja var alldeles för liten, så hans mage syntes - den såg fruktansvärt trång ut. Jag fnissade för mig själv, skakade på min stora runda mage och frågade barnet om jag skulle skicka en jultröja till hans pappa som faktiskt passade? Jag hoppas att det är det enda som inte passar i jul! Ho Ho Ho Ho.

Åttonde julberättelsen

En jul var nissarna och jag i verkstaden och packade in resten av julklapparna som skulle levereras nästa dag, när vi plötsligt hörde en av nissarna börja skrika av frustration. När vi sprang över för att se vad som hände såg vi en fyrkantig låda på bordet med bara en mycket liten bit av inpackningspapper - alfens inpackningspapper var alldeles för litet. Han hade inte mätt sin present ordentligt och försökte slå in den med det lilla pappret. Jag sa till nissen att han alltid skulle mäta innan han slog in sin present så att den skulle passa perfekt.

Nionde julberättelsen

Vid jul såg jag en gång en familj som försökte klämma in en kalkon, som de trodde var av perfekt storlek, i en för liten ugn. De trodde att de kunde göra det, och de tryckte och pressade in kalkonen i ugnen - men fick den plats? Dörren kunde stängas, men kalkonen var så pressad att den inte kunde tillagas ordentligt, saften läckte ut och julmiddagen var förstörd. Sensmoralen i historien? Var alltid förberedd med rätt storlek på ugnen.

Tionde julberättelsen

En gång i tiden bevittnade jag ett riktigt dumt misstag när jag pyntade en julgran. En familj hade köpt en medelstor julgran och höll på att dekorera den. När de tog ut sina älglampor ur lådan och började linda dem runt granen insåg de snart att de inte hade mätt rätt längd, så de kunde bara lindas runt toppen av granen, och - se där - de kunde inte ens kopplas in i uttaget eftersom sladden var alldeles för kort! Jag kände mig så dålig att jag skickade dem lamporna i rätt storlek, med rådet att man alltid ska mäta innan man köper.

Elfte julberättelsen

Minns du historien om mannen som gick till varuhusen med den lilla jultröjan som inte passade? Året därpå kom samma man igen - och tog med sig sitt barn. Han hade köpt en ny jultröja, men den här såg värre ut än den han hade haft förra året - den var två storlekar för stor och det hängde tyg överallt. Stackars man - han hade bara gissat på rätt storlek innan han köpte den, så ingen av tröjorna passade riktigt. Jag följde med honom till avdelningen för jultröjor och såg till att hans storlek bestämdes och att han köpte rätt storlek - om man inte mäter, hur vet man då vilken storlek som är rätt?

Tolfte julberättelsen

För länge sedan blev min fru ombedd att hålla ett jultal om festligheterna på Nordpolen. För tillfället hade hon stickat ett par röda och vita strumpor så att hon skulle känna sig varm och mysig. Men under talet halkade strumporna hela tiden ner och hon var tvungen att dra upp dem om och om igen. Min fru var så generad - hon hade stickat dem en storlek för stor. I det ögonblicket kom hon på att det inte finns något värre än att ha fel storlek, så hon dubbelkollar alltid att hennes strumpor sitter perfekt när hon stickar nya.

I de tolv julberättelserna kan man se vad som händer när man har fel storlek. Låt oss berätta en hemlighet som kommer att kännas som en julklapp för dig: Med en Mister Size kondom behöver du inte längre oroa dig för att bära en kondom som känns för liten och kan spricka när som helst, eller en kondom som är för stor och inte skyddar dig fullt ut eftersom den kan glida av när som helst. Med sju olika storlekar finns det verkligen en storlek för alla. En kondom som passar och har den perfekta storleken är verkligen en gåva för alla!

Hitta din perfekta kondomstorlek nu

Upptäck våra olika tillgängliga kondomstorlekar i vår butik nu:

Gå direkt till butiken

Mister Size
Fler artiklar

Bra sex behöver inte vara perfekt

Läs nu

Pillret - verkligen lika rättigheter under sex?

Läs nu

Kondomer och glidmedel: så här går sex som ett urverk

Läs nu