Skip to main content

Gratis kondomer för studenter i Tyskland

Gratis kondomer för alla? Detta har varit normen i många länder under lång tid. Frankrike har också nyligen beslutat att alla under 26 år kan få kondomer gratis på apoteken. Ett av skälen till detta politiska beslut är det snabbt ökande antalet fall av sexuellt överförbara sjukdomar.

Vi på MISTER SIZE är förskräckta över denna statistik och vill tillsammans med Spondoms uppmärksamma hur viktigt det är med preventivmedel med kondom.

"Under de senaste åren har antalet smittor av många sexuellt överförbara sjukdomar i Tyskland ökat kraftigt. Vi är mycket oroade över detta och vill göra något åt det" , säger Luis Gunga, en av grundarna av Spondoms.

Därför samarbetar vi nu för att göra det enkelt för unga människor i Tyskland att lära sig mer om kondomer och säkra preventivmedel. Studenter vid vissa universitet och högskolor har därför fått gratis MISTER SIZE-kondomer sedan förra veckan (vecka 3 / 2023). Kampanjen startade på campuset för Rhine-Main University of Applied Sciences i Wiesbaden med öppnandet av den första kondomautomaten, som alla studenter kan ta del av. Ytterligare automater med MISTER SIZE-kondomer sattes i veckan upp vid Leuphana-universitetet i Lüneburg och TH Köln i Köln-Deutz.

Eftersom en kondom bara skyddar ordentligt om den inte går sönder eller glider av, finns alla 7 MISTER SIZE-storlekar representerade i nämnda kondomdispenser. Dessutom finns det ett Mister Size-måttband med vilket du snabbt och enkelt kan mäta vilken kondomstorlek som passar din bästa bit. Å ena sidan ökar detta preventivmedelssäkerheten och å andra sidan är det mer sannolikt att kondomer används om de sitter bekvämt.

På det hela taget uppfattades projektet mycket positivt av eleverna. "Vi förväntar oss att projektet kommer att tas emot mycket väl och att det kommer att användas på ett bra sätt, särskilt vid de många evenemangen på vår AStA", säger Max från AStA vid Lüneburgs universitet om projektet. Eleverna är särskilt nöjda med att MISTER SIZE kondomer finns i olika storlekar, vilket kommer att minska antalet olyckor i framtiden.

Vi är glada över studenternas fantastiska feedback på våra MISTER SIZE kondomer och tackar Spondoms för det spännande samarbetet.

För alla dem som inte får rätt kondomer på universitetet och som ändå vill använda rätt kondom på ett säkert sätt erbjuder vi våra billiga Mister Size-provpaket för att komma igång.

Upptäck Mister Size provförpackningar nu

Mister Size
Fler artiklar

Bra sex behöver inte vara perfekt

Läs nu

Pillret - verkligen lika rättigheter under sex?

Läs nu

Kondomer och glidmedel: så här går sex som ett urverk

Läs nu