Skip to main content

Använda utgångna kondomer: 23 överraskande livshackar

Om du undrar om du fortfarande kan använda utgångna kondomer har du kommit till rätt ställe. Här får du veta varför det inte är en bra idé att använda gamla kondomer för sex och hur du kan återanvända dem istället.

Vi är säkra på att du kommer att bli förvånad över vad du kan använda kondomer till.

Kan utgångna kondomer användas för sex?

Utgångna kondomer är i allmänhet fortfarande användbara och giftfria, oavsett om de har varit utgångna i 1, 2, 3, 4 månader eller ännu längre. Men du bör fortfarande inte använda dem för sex eftersom latexen blir porös med tiden.

Det innebär att ju äldre kondomen är, desto större är risken att den går sönder under sex. Därför är det bättre att köpa nya kondomer i rätt kond omstorlek i god tid. och förvara demför att förhindra kondomolyckormissöden med kondomer.

Hur kan du återanvända gamla kondomer istället?

Som tur är finns det många olika sätt att återanvända dina utgångna kondomer. Här är de 23 bästa livshackarna och idéerna.

1. vattentäta dina smartphones, kameror och andra saker inuti en kondom

Har du oväntat fastnat i ett kraftigt regnoväder? Eller vill du ta häftiga undervattensbilder? Eller har du blivit inbjuden till ett vattenkrig? Då kan du enkelt skydda dina elektriska apparater, väskor och pass med en utgången kondom.

Packa bara upp kondomen, torka av glidmedlet om det behövs, lägg föremålet i kondomen och knyt ihop den. En smartphone kan till och med fortfarande användas på detta sätt.

2. Skydda sår och plåster från vatten med gamla kondomer

Smutsigt vatten eller fukt kan lätt orsaka infektioner i öppna sår om de kommer i kontakt med det. Du kan snabbt göra ett tillfälligt vattentätt förband med en utgången kondom.

Packa upp kondomen, klipp av spetsen och dra den sedan över den drabbade kroppsdelen.

OBSERVERA: Ta av kondomen så snart som möjligt, eftersom kondomen kan hindra blodflödet beroende på kroppsdel och kondomstorlek.

3. Handledsstöd med kondom för kontoret eller hemmet

Jobbar du mycket vid datorn och får ont i handleden? Då kan du snabbt återanvända dina gamla kondomer som handledsstöd.

Fyll bara kondomen med vatten eller sand, knyt den i en knut och placera den under handleden.

4. Använd utgångna kondomer som en stressboll för avslappning

Har du mycket stress eftersom kunder, kollegor, familj, vänner eller bekanta gillar att gå dig på nerverna? Gör då en stressboll med dina utgångna kondomer.

Öppna kondomen, fyll den med sand eller liknande och knyt ihop den. Du kan även måla din nya stressboll om du vill.

5. Skokräm för att få skorna att glänsa tillsammans med gummit.

Är dina läderskor eller sandaler tråkiga och i desperat behov av lite glans inför nästa event? Packa då snabbt upp kondomen och gnugga in skorna. Den smörjande gelen kommer att ge dem en naturlig och varaktig glans.

6. Använd gamla kondomer som gummiband

Behöver du försluta en plastpåse eller hålla ihop några saker och du inte har några gummiband hemma? Inga problem då! Ta bara fram en gammal kondom, ta bort glidmedlet om det behövs och skär den sedan i små remsor.

Du kan sedan använda kondomgummibanden som vanliga gummiband.

7. Öppna täta skruvkorkar med utgångna kondomer

Har du en burk eller annan behållare med ett skruvlock som du bara inte kan få upp? Det kommer säkert att fungera med en utgången kondom.

Packa upp kondomen, torka av glidmedlet om det behövs och placera sedan kondomen på locket. Det extra motståndet garanterar att du kommer att få upp behållaren.

8. Återanvändbara kylkuddar och kylpaket för kondomer

Du kan också göra bra återanvändbara kylkuddar och kylförpackningar av dina utgångna kondomer. Du kan använda dem för att kyla ner skador eller mat när du är på språng.

Fyll bara kondomen med kallt vatten, knyt ihop den och lägg den i frysen i några minuter eller timmar, beroende på hur kallt och tätt du vill ha det.

9. Använd utgångna kondomer som vattentäta strumpor eller handskar

Känner du inte för att bli blöt om fötterna eller behöva sträcka dig in i en vätska som du helst inte vill röra utan handske? Ta då fram kondomerna! Du kan bara dra dem över fötterna eller handen.

OBSERVERA: Se till att du inte halkar på grund av glidmedlet och lämna bara kondomen på dina fötter eller händer under så kort tid som möjligt. Beroende på kondomens storlek kan den hindra blodflödet. 10.

10. Återanvänd utgångna kondomer som påsar och ersättning för fryspåsar.

Matrester eller andra saker som behöver transporteras eller ställas undan och du har ingen påse eller fryspåse till hands? Då kan du helt enkelt återanvända en av dina utgångna kondomer. Fyll bara kondomen, knyt den i en knut och stuva undan den.

11. Använd gamla kondomer som en dricksflaska för nödsituationer på språng

Befinner du dig i en nödsituation eller behöver ett sätt att bära med dig dricksvatten av andra skäl? Då är dina gamla kondomer den perfekta partnern. Fyll på med vatten och knyt ihop. För extra skydd kan du lägga kondomen i en tjock strumpa för extra dämpning.

12. Gör upp en eld med dina utgångna kondomer

Du är i en nödsituation och behöver starta en eld? Det här livshacket hjälper dig att göra det medan solen skiner. Fyll kondomen med mycket vatten från ett närliggande vattendrag eller mycket snö som smälter och knyt ihop den.

Lägg sedan halm, torrt gräs eller annan tinder ovanpå och dra isär den fyllda kondomen vid sidorna. På så sätt får du en ganska plan yta upptill och en utbuktning nedtill. När solen kommer genom linsen kommer den att fokusera och få din tinder att brinna.

13. Använd gamla kondomer för matlagning

Du kan också använda dina gamla kondomer till matlagning. Visserligen en ganska konstig idé, men genomförbar. Om du talar japanska finns det till och med en kokbok om kondomer som du kan köpa.

14. Återanvänd utgångna kondomer som festdekorationer och ballonger

Utan roliga dekorationer och ballonger är alla fester automatiskt hälften så roliga. Om du inte vill spendera extra pengar på dem kan du göra roliga dekorationer med kondomer.

Blås upp dem, måla dem, fyll dem eller använd dem på andra sätt. Det är bara din kreativitet som sätter gränser.

15. Använd dina gamla kondomer som dörrstopp

Vill du förhindra att dina dörrar smäller igen på grund av drag eller att de slår i väggar? Då kan du återanvända dina gamla kondomer som dörrstopp. Fyll kondomen med sand eller jord, knyt en knut och placera den framför eller bakom dörren.

Om den inte håller längre kan du tvätta bort dammet och den blir som ny igen.

16 Utgångna kondomer som pappersvikter

Du kan naturligtvis använda en sten eller annan dyr pappersvikt, men en kondom som pappersvikt är mycket roligare och billigare.

Tvätta bort kondomens glidmedel, fyll den med sand, jord, småsten eller annat material, knyt ihop den och du är klar.

17. Gör roliga isbitar med dina utgångna kondomer

Om du vill överraska dina gäster med något speciellt är kondom-iskuber en rolig och originell idé. Allt du behöver är tomma toalettpappersrullar, utgångna kondomer, vatten och en frys.

 1. Placera rullarna så att öppningen är på bordet eller vänd mot dig.
 2. Ta sedan ut kondomerna och rulla ut dem lite längre än toalettpappersrullarna är höga.
 3. Häng sedan kondomerna med den stängda sidan nedåt i toalettpappersrullarna och sträck kondomen över rullen.
 4. Nu ska den sitta fast så att du kan fylla den med vatten.
 5. När du har fyllt kondomerna med vatten lägger du dem i frysen i några timmar.
 6. När isbitarna är helt hårda kan du ta ut dem ur rullen, köra dem under varmt vatten i en sekund och sedan bara dra av kondomen.

Sedan är det klart.

18. Återanvänd gamla kondomer för avkalkning

Vattnet rinner inte ordentligt ur kranen eller duschmunstycket eller stänker i alla riktningar? Då är det dags att avkalka. Men om du inte har lust eller möjlighet att plocka isär hela kranen kan du även avkalka den med kondomer.

Fyll helt enkelt kondomen med lite vatten, ättika eller citronsyra och dra kondomen över kranen. Fäst den sedan med några gummiband och låt det rinna in. Ju starkare ättika du använder, desto mer bör du späda ut den så att kranarna inte missfärgas.

19. Använd utgångna kondomer som slangbella

Du kan också enkelt göra en praktisk slangbella av dina utgångna kondomer. Allt du behöver är en kondom, en pappersmugg och en kniv eller sax.

Packa först upp kondomen och dra den över öppningen på pappersmuggen. Vänd sedan koppen upp och ner och skär av botten med kniven eller saxen. Nu är du klar.

Du kan nu kasta dina projektiler genom öppningen in i kondomen och sedan hålla i pappersmuggen och kondomen medan du drar i kondomen med din andra hand.

20. Återanvänd utgångna kondomer som hårband

Om du har långt hår och ingen scrunchie till hands kan du återanvända en gammal kondom för att göra en snabb scrunchie. Packa upp kondomen, rulla ut den helt och skär av ringen vid kondomens öppning.

Nu har du en scrunchie att fixa håret med.

21. Använd gamla gummi som ersättning för kepsar

Det finns 2 varianter av detta livshack för kondomer. Den första är att du tar kondomen och bara drar den över behållarens öppning för att förhindra att något kommer in i behållaren.

För den andra varianten blåser du upp kondomen, placerar den sedan på öppningen, trycker hårt på kondomen med din andra hand och släpper ut luften samtidigt. Detta gör att kondomen stängs runt behållarens öppning.

22. Återanvänd kondomer som halkskydd

Detta hack fungerar nästan som den andra varianten av det tidigare tricket. Först packar du upp kondomen, rullar ut den och tar bort glidmedlet. Sedan blåser du upp den och trycker t.ex. ett glas mot den samtidigt som du släpper ut luften igen. Detta gör att kondomen dras åt runt glasets botten och förhindrar att den glider.

23. Gör en DIY-kondomtomte av gamla kondomer

Du kan göra vackra dekorationer för ditt hem med detta upcycling-trick för gamla kondomer. Här är vad du behöver:

 • Kondom
 • Hantverks- och modellera
 • Tratt (kan göras av papper)
 • Clips och/eller snöre
 • Färger

Och så här bygger du din kondomtomte:

 1. Packa upp kondomen och rulla ut den
 2. Ta din tratt och fyll kondomen med hantverksbetong
 3. Knyt ihop kondomen och fäst knuten med klämman eller ett snöre ovanför kondomen för att få en uppåtriktad spetsig form.
 4. Låt betongen härda i minst 24 timmar.
 5. Ta bort kondomen från betongen
 6. Använd modellera för att skulptera tomten ytterligare. Gör t.ex. en näsa, en puff till hatten etc.
 7. Måla tomten enligt din smak

När färgen har torkat kan du placera tomten i ditt hem eller din trädgård. Här hittar du en videohandledning från Orion.

Slutsats - Återanvänd gamla, utgångna kondomer

Kondomer är otroligt mångsidiga och du kan ha mycket kul med dem utanför sovrummet. När du har sex bör du inte använda utgångna kondomer eftersom de blir porösa och snabbt kan gå sönder och spricka.

Så om de har gått ut, se till att du köper nya kondomer i rätt storlek för att förhindra kondomolyckor och använd sedan de gamla gummierna någon annanstans.

Visste du att 88 % av alla män använder fel kondomstorlek? Om du ännu inte vet vilken storlek du har kan du läsa om 4 enkla steg för att hitta din perfekta kondomstorlek.

Mister Size
Fler artiklar

Gör mer av det - med sexfantasier i din egen huvudbiograf.

Läs nu

En som inte är likadan - vad de olika penisformerna handlar om

Läs nu

Har människor mindre sex i dag?

Läs nu