Skip to main content

Förvara kondomer på rätt sätt - Vad du måste tänka på när du förvarar kondomer

Korrekt förvaring av kondomer har en direkt inverkan på kondomernas hållbarhet och säkerhet, så du bör känna till de viktigaste reglerna för förvaring. Om du undrar vad du kan göra för fel när du förvarar kondomer är svaret: ganska mycket!

I grund och botten är det ganska enkelt, du behöver bara förvara kondomer på ett mörkt och svalt ställe. Detta ger dig dock redan de första ledtrådarna till vad som kan gå fel när kondomer förvaras på rätt sätt. Dels måste du se till att temperaturen är rätt när du förvarar dem, dels får de inte stå i direkt solljus. Extremt höga temperaturer, men även högt tryck eller konstant friktion kan skada kondomen och göra den porös eller lämna ett hål i den.

Så vad bör du undvika när du förvarar kondomer?

Som beskrivits ovan skadar höga temperaturer, friktion, direkt solljus eller högt tryck kondomen och minskar dess hållbarhet. Skarpa eller spetsiga föremål bör inte heller förvaras tillsammans med kondomer. Du bör undvika följande typiska misstag vid lagring:

  • Förvara inte kondomer i plånboken - de utsätts för tryck och ofta för ökad friktion.
  • Förvara inte kondomen i handväskan eller ryggsäcken - även här finns det ofta risk för ökad friktion eller vassa föremål som kan orsaka ett hål.
  • Förvara inte kondomer i bilen eller i handskfacket - detta är ett problem, särskilt mitt i sommaren, för när bilen står i solen är det ofta alldeles för varmt för kondomer.
  • Förvara inte kondomer i direkt solljus - även här, t.ex. på en fönsterbräda, kan det bli mycket varmt, särskilt på sommaren.
  • Var försiktig på midsommar när temperaturen är över 30 °C - Om du har en lägenhet under tak där det blir varmare än 30 °C under en längre tid på sommaren bör du lägga kondomerna i kylskåpet.

Att förvara kondomer säkert i hemmet

Det bästa stället att förvara kondomer hemma är vanligtvis sängskåpet bredvid sängen. Här förvaras kondomerna vanligtvis på ett svalt och mörkt ställe och är alltid redo att användas när du behöver dem. Det bästa stället att förvara kondomer är i en låda på nattduksbordet, för beroende på modell kan det bli ganska varmt direkt under sänglampan och de kan inte heller förvaras på ett mörkt ställe.

Undantaget är midsommar, då temperaturen ligger över 30 °C under en längre tid, och då är kylskåpet ett bättre ställe att förvara dem på.

Hur kan du skydda kondomer när du reser?

Om du vill ta med dig kondomer på vägen eller på resan är det ingen bra idé att bara stoppa dem i plånboken eller slänga dem löst i ryggsäcken eller handväskan, som nämnts ovan. Vassa saker som pennor eller nycklar och friktionen mellan andra föremål kan skada dina kondomer och då har du inte en säker kondom till hands när det behövs.

Vad kan du göra för att förhindra detta? - Skaffa bara en liten, robust metall eller plastlåda som du kan packa dina förnödenheter i för att ta med dig på resan, så är dina kondomer perfekt skyddade även när du är på resande fot. Nu måste du bara se till att de inte förvaras för varmt under högsommaren.

Mister Size
Fler artiklar

Gör mer av det - med sexfantasier i din egen huvudbiograf.

Läs nu

En som inte är likadan - vad de olika penisformerna handlar om

Läs nu

Har människor mindre sex i dag?

Läs nu