Skip to main content

Slow Sex: Vad är det, hur fungerar det och vilka är fördelarna?

Slow sex är bara tråkigt, långsamt sex? Absolut inte! Bakom det något missvisande namnet döljer sig ett underland av erotik, njutning och intimitet för män och kvinnor. Och även med erektionsproblem och utan erektion kan du ha långsamt sex.

Är du nyfiken nu? Ha sedan roligt med läsningen!

Vad är slow sex?

Termen slow sex är något missvisande, för det handlar inte bara om att ha sex långsammare.

Slow sex handlar mycket mer om att medvetet sakta ner, vilket gör att pressen att prestera och jakten på orgasmer flyger ut ur sovrummet för att ge plats åt passionerad njutning och äkta intimitet.

Särskilt nuförtiden måste allting alltid vara snabbare, större och bättre, och den inställningen glider snabbt med in i sovrummet. Denna press att prestera kan leda till att män får erektionsproblem, att kvinnor inte längre får orgasm och att sex i allmänhet inte är tillfredsställande.

Slow sex handlar om att känna sig själv, sin kropp och sin partner igen och njuta av sex med eller utan orgasm.

Vad behöver du för slow sex?

I princip behöver du inget annat än viljan att prova något nytt och (mycket) tid. För det är vad det handlar om:

Ta tid för avslappnad njutning och intimitet.

För män är kondomer mycket användbara eftersom de hjälper dig att hålla längre. Se till att du väljer rätt kondomstorlek så att du känner allt, blodflödet inte störs och du inte alltid behöver kontrollera om den är kvar.

Du eller din partner behöver inte ha erektion för att njuta av långsamt sex.

Hur fungerar Slow Sex?

Det viktigaste först:

Det finns inget rätt eller fel i slow sex.

Innan du börjar bör du se till att du har stängt av eller tagit bort alla störningskällor. Det innebär att smartphones, väckarklockor, tv-apparater, datorer och helst även dörrklockan ska vara avstängda. Du kan vända på klockorna, ta av dem eller lägga undan dem.

Innan du börjar bör du gå på toaletten, ta något att dricka och ha handdukar redo så att du inte behöver resa dig mellan gångerna.

När ni är klara kan ni göra det bekvämt för er. Klä av er eller lägg er nakna bredvid varandra, börja slappna av och kom fram. Hur du fortsätter är upp till dig.

Ni kan långsamt utforska era kroppar med fingrarna eller läpparna, testa vad som känns och kyssas länge. Du kan också långsamt bygga upp din upphetsning med hjälp av mjuk massage eller kramar.

Prova nya beröringar, lämna de välkända vägarna, undvik de klassiska erogena zonerna i början, innan du försiktigt håller eller stryker din partners penis eller vulva utan större rörelse.

Vi rekommenderar att du tar mellan 30 och 60 minuter på dig för den här delen.

Om prestationstryck och stress är orsaken till erektionsproblem kan den här tiden ha fått dem att försvinna. Även om du eller din partner inte har erektion kan ni fortsätta med nästa steg och de olika positionerna för att skapa variation i er lek.

Och även utan erektion kan penis föras in vid behov. För att göra detta tar du tag i skaftet med en hand och i ollonet med den andra, samtidigt som du drar tillbaka förhuden om det finns en. Penisen förs sedan in på samma sätt som en mjuk tampong.

Annars kan ni ansluta er när ni är redo eller känner för det. Om en stund berättar vi vilka ställningar som är särskilt lämpliga för långsamt sex.

När ni väl har fått kontakt är det särskilt viktigt att ni inte faller in i gamla mönster. Kom ihåg att allt handlar om att känna varandra och öka er upphetsning. Detta kräver ingen (fast) erektion eller ständig rörelse.

Vilken är den bästa ställningen för långsamt sex?

Alla sexställningar som tillåter mycket kroppskontakt, ögonkontakt och romantik är idealiska:

Missionärsställning

Vi behöver förmodligen inte förklara denna ståndpunkt för dig. Antingen ligger mannen eller kvinnan ovanpå. Denna ställning är lätt och kan hållas i flera timmar utan ansträngning. Kyssar, smekningar och alla andra former av ömhet kan utbytas här.

Skedans läge

I skedställningen ligger ni båda på sidan. Mannen ligger lätt förskjutet mot hennes rumpa bakifrån och kan på så sätt komma i kontakt med henne. Han har en perfekt position för att smeka henne.

Den bestörta ängeln

Den förskräckta ängeln liknar skedställningen. Den enda skillnaden är att båda parter böjer benen och drar dem mot kroppen.

Zen-paus

I zenpausen ligger mannen på rygg med ena benet böjt så att han vänder sig lite mot henne. Hon lägger sig också på sidan med ansiktet mot honom och lägger ett ben över honom och hans höft. På så sätt kan de båda ligga avslappnade och har gott om utrymme för ömhet.

Lotusblomman

För lotusblomman krävs en viss flexibilitet, men det är en underbart intim och känslig sexställning. Först sätter han sig ner i en avslappnad ställning med korslagda ben. Hon sveper sedan sina ben runt honom medan hon sakta sätter sig på honom och knyter an till honom. På så sätt kan ni båda njuta av varandras utseende och beröring, tätt omslutna.

Magiska berget

För den här positionen behöver du en hög med kuddar och filtar. Stapla dem så att hon kan ligga på högen med överkroppen. Högen måste vara så fast att den inte kollapsar vid minsta rörelse. Mannen lägger sig sedan på henne bakifrån så att hans överkropp ligger på hennes rygg och på så sätt kommer i kontakt med henne.

Resultatet liknar Doggy Style, men med mer kroppskontakt och bekvämare placering.

Hur skiljer sig normalt sex från långsamt sex?

Vid normalt sex är fokus ofta på orgasmen. Alla ska få orgasm så snabbt, intensivt och ofta som möjligt.

Långsamt sex handlar om känslan, intimiteten och ömheten. Orgasm är välkommet, men inte nödvändigt för att få en trevlig och tillfredsställande tid. Inrotade mönster och rutiner kan brytas och nya erfarenheter kan göras.

Är inte långsamt sex tråkigt?

Om långsamt sex är tråkigt eller inte beror på individen. Det är bäst att prova det och se hur det känns för dig. Många blir dock förvånade över hur intensivt och tillfredsställande långsamt sex är, även om ingen har fått orgasm.

Många är ännu mer förvånade över att de fick sitt klimax utan penetration eftersom upphetsningen från denna typ av sex var så hög.

Varifrån kommer Slow Sex?

Begreppet Slow Sex kommer från sexterapeuten och författaren Diana Richardson. I sitt arbete har hon kombinerat gamla kinesiska och indiska filosofier med modern sexualvetenskap och skrivit flera böcker.

Boken"Slow Sex - Finding Time for Love" är en av dem. I den här boken delar hon med sig av övningar och illustrationer som kan hjälpa dig att uppleva kärlek, passion och tillfredsställande sex även i hög ålder.

Slutsats om långsamt sex

När du provar Slow Sex har du chansen att förändra ditt sexliv och partnerskap och uppleva ett erotiskt äventyr. Det kan vara en chans att komma närmare din partner än någonsin tidigare. Du kan bryta den eviga jakten på orgasm och uppleva sann intimitet.

Vill du lära dig mer om vad som verkligen är bra sex? Läs då vår artikel med 5 tips för ett tillfredsställande sexliv!

Mister Size
Fler artiklar

Att sätta på kondom på rätt sätt - hur du gör det utan att det blir irriterande

Läs nu

Vänskap+, mingel, öppna förhållanden och polygami - vad är det med moderna relationsmodeller?

Läs nu

Oavsett hur stor eller liten - jag älskar min penis

Läs nu