Skip to main content

Kondomer för barn - kondomer som växer med barnen

Vill du veta när och hur du ska lära barnen om sex? Hur du bäst kan förbereda och skydda dem eller letar du efter lämpliga kondomer för barn?

Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln berättar vi vad du behöver veta om sexualundervisning, kondomer och kondomstorlekar för barn. Vi berättar också var du kan köpa kondomer för barn och tonåringar och utrustar dig med den viktigaste kunskapen om kondomer.

Så spänn fast dig, för det här vill du inte missa!

Vid vilken ålder ska du utbilda dina barn?

Svaret på den här frågan varierar mycket, men i grund och botten är korrekt sexualupplysning en pågående process och bör helst inte vara ett allvarligt samtal som bara sker en gång.

Det är bäst att prata med dina barn om ämnen som sexuellt samtycke, graviditeter, sexuellt överförbara sjukdomar och pubertet innan de är 10 år gamla.

Ämnet preventivmedel är särskilt viktigt vid denna tidpunkt eftersom dina barn behöver ditt stöd. Prata med dem om de olika hormonella eller hormonfria preventivmetoderna för kvinnor och män.

På så sätt kan du förbereda dem för de kommande åren och erfarenheterna och se till att de kan göra bra val och skydda sig själva.

Det bästa sättet att utbilda barn och ungdomar

Det bästa sättet är att ha öppna, åldersanpassade samtal där dina barn kan ställa alla frågor till dig. Detta kan ske på ett avslappnat sätt i vardagen.

Om du tycker att det är svårt att prata om dessa ämnen, eller om du helt enkelt vill vara väl förberedd, finns det många olika böcker, broschyrer och videor om ämnena.

Förresten är det väldigt få skolor som pratar om kondomstorlekar.

Därför är det absolut nödvändigt att du som förälder pratar med pojkar OCH flickor om det, kanske till och med gör skolan medveten om att det finns olika storlekar.

Vilka kondomer ska man köpa till barnen?

Att hitta rätt kondomer för tonåringar är svårt eftersom penis hos 12-, 13- eller till och med 14-åringar ofta inte är fullt utvecklad ännu. Beroende på när puberteten börjar och hur många tillväxthormoner som finns i kroppen kan penis växa i upp till sex år.

Det betyder att det kan dröja till 18, 19 eller 20 års ålder innan den når sin fulla storlek.

På grund av detta passar vanliga kondomer i storlek 52 eller 53 ofta inte, glider lätt av eller sitter för hårt. Detta gör samlag osäkra och obekväma.

Det finns också problemet att en kondom som tidigare passade kan bli för liten med tiden eftersom penis fortsätter att växa. Detta gör återigen sex osäkert eftersom kondomer som är för små lättare spricker, är obekväma och kan påverka erektionen. Detta ökar i sin tur sannolikheten för oskyddade samlag.

Kondomer i små och stora storlekar

Av dessa skäl är det särskilt viktigt för barn och ungdomar att bestämma rätt kondomstorlek och att använda kondomer som praktiskt taget växer med dem.

Kanske visar det sig efter att ha mätt kondomstorleken att en kondom i storlek 47 eller 49 passar perfekt i början. Efter några månader eller år kan dock storleken börja klämma och bli obekväm.

Då är det, precis som när du köper skor, dags att mäta igen, omvärdera bredden eller omkretsen och byta till en ny kondomstorlek.

Förresten spelar penisens eller förhudens längd ingen roll när du köper en kondom. Det är helt okej om kondomen inte rullas ut hela vägen eller inte täcker penis helt, så länge bredden eller omkretsen är rätt.

Storleksförteckning för kondomer - kondomer för små och stora penisar

Nedan följer en översikt över de olika kondomstorlekar som du kan få. De flesta tillverkare erbjuder endast kondomer i storlekar mellan 52 och 57.

Här på Mister Size kan du också få många mindre och större kondomer som är idealiska för små (eller kompakta) och stora penisar.

För penisomkrets

För penisdiameter

Kondomstorlek 47

mindre än 10 cm

mindre än 3,18 cm

Kondomstorlek 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Kondomstorlek 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Kondomstorlek 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondomstorlek 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Kondomstorlek 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Kondomstorlek 69

större än 15,5 cm

större än 4,93 cm

Var kan man köpa kondomer för barn och tonåringar?

Eftersom de flesta butiker för närvarande endast säljer kondomer i standardstorlekarna 52-57 är det enklast att beställa lämpliga kondomer för barn på internet.

I princip skickas kondomer i neutrala paket, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att dina grannar (eller föräldrar) ska se vad du har beställt.

Du kan hitta många olika storlekar av Mister Size i Müller-droghandeln, på många apotek och även i Orion-butiker.

Viktig kondomkunskap för barn

Att välja rätt kondomstorlek är ett bra och viktigt första steg. Men vad händer sedan? Hur förvaras kondomer? Hur används de på rätt sätt? Vad händer om en kondom spricker eller fastnar?

Du kan hitta all denna information här:

Slutsats - Kondomer för barn

Korrekt sexualundervisning för barn och ungdomar är viktig och bör ske så öppet som möjligt. Endast då har barnen en chans att njuta av säkert sex, förebygga graviditet, skydda sig själva och hålla sig friska.

Att välja rätt kondomstorlek är i grunden ett viktigt steg för att se till att kondomer uppfattas som något nyttigt och bra.

Endast med rätt kondomstorlek är man optimalt skyddad och kan njuta maximalt.

Förresten: Om du är på väg att ha din första gång bör du läsa vår artikel om att ha sex för första gången, så att din första gång kan bli en fantastisk gång!

Lär dig mer om kondomer

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sexkunskap om kondomer

Bestäm rätt kondomstorlek i 4 enkla steg

Det är viktigt att använda rätt kondomstorlek för att få ett bra skydd. Här kan du läsa om hur du bestämmer rätt storlek i fyra enkla steg.

Kondom Anwendung
Våra tips om kondomer

Användning av kondomer

Vad ska jag tänka på när jag använder kondomer? Här är de viktigaste tipsen innan du använder kondomer.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sexkunskap om kondomer

Kondomer och kondomstorlekar: Alla dina frågor besvaras

Allt du kan fråga dig om kondomer och kondomstorlekar besvaras i det här inlägget. Klicka nu för att läsa mer.